Gino Dumon zit eerste gemeenteraad voor in Oudenburg

Redactie KW

Op 14 oktober 2012 werd Gino Dumon (SP.A) voor het eerst gekozen als gemeenteraadslid in Oudenburg. De coalitie met CD&V werd er verder gezet en SP.A kon drie mandaten in de wacht slepen: twee schepenen en het voorzitterschap van de gemeenteraad. Dinsdag 28 mei zat Gino voor het eerst de raad voor.

De gemeenteraad telde slechts acht agendapunten. Als tweede punt werd de aanstelling van Gino Dumon, officieel sedert 1 mei voorzitter van de raad, bevestigd. “Deze eerste keer geeft me een goed gevoel”, aldus de kersverse voorzitter die zijn taak naar behoren volbracht.

De gemeenteraad debatteerde onder meer over de verhoging van de prijs van de huisvuilzakken: een pak van 20 zakken van 60 liter kost voortaan 28 euro in plaats van 20 euro. Om de Oudenburgnaars te helpen het restafval te verminderen subsidieert de stad vanaf 1 juli de aankoop van kippen. “Een ideale manier om voedselresten kwijt te raken en ze niet meer in de huisvuilzak te moeten dumpen”, vindt Milieuschepen Ulrike Vanhessche.

(LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier