Gino De Craemer naar LDD: “niet eens met partijstrategie N-VA”

Redactie KW

Gino De Craemer geeft verschillende redenen op voor zijn overstap van N-VA naar Lijst Dedecker (LDD). Hij meent dat de N-VA een slecht personeelsbeheer voert en is het niet eens met de strategie van zijn ex-partij. “N-VA wil doelbewust geen groot publiek bereiken. Dat is het verschil met LDD, dat een begrijpelijke taal spreekt voor een groot publiek”, zegt De Craemer.

De Craemer is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan. Hij geeft toe dat er problemen waren met zijn plaats op de West-Vlaamse lijst voor de Vlaamse verkiezingen. De Craemer spreekt van “politieke spelletjes” binnen zijn arrondissement. De partijtop heeft volgens De Craemer nagelaten om er orde op zaken te stellen.

Inhoudelijke meningsverschillen vormen niet de basis van de overstap. De Craemer heeft het vooral moelijk met de partijstrategie. Hij verwijst daarbij naar de “bocht” die N-VA destijds onder druk van toenmalig kartelpartner CD&V maakte rond de toetreding van Jean-Marie Dedecker tot N-VA, om dan uiteindelijk toch toch zonder kartel en resultaat achter te blijven.

Volgens De Craemer blijft N-VA nu enkel een partij die flirt met de kiesdrempel. “Als partij wil je zaken realiseren. Dat doe je binnen de meerderheid, of je moet als oppositiepartij groot genoeg zijn om iets te zeggen”, zegt hij. “Bart De Wever is een sterk politicus, maar hij spreekt geen groot publiek aan. LDD spreekt begrijpelijke taal voor een groot publiek en niet alleen voor een elitaire klasse”, zegt hij.

Dat N-VA uitgerekend voor De Craemer aan oudgediende Jan Loones vroeg om op te stappen uit het Vlaams parlement, noemt De Craemer “een drama op menselijk vlak”. “Maar als ik mijn zetel teruggeef, komt die bij een CD&V’er. En ik gun die partij geen extra zetel”, zegt hij.

Volgens Jean-Marie Dedecker is aan De Craemer nog niets beloofd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier