Gin-liefhebbers uit Brugge richten een club op

The Bruges Gin Club telt ondertussen vijftien leden. Die komen samen om bij te leren, en natuurlijk ook om te proeven. (Foto FP)
Redactie KW

De dertigers Hendrik Baeke, Joachim Augustyn en Baptiste van Outryve hebben The Bruges Gin Club opgericht.

Wie een jaar of vijf geleden een bar binnenstapte, zag vaak alleen Gordon’s Gin op de kaart staan. Dit drankje werd dan obligaat met Schweppes tonic en een schijfje citroen geserveerd. Het gamma aan Gins is ondertussen immens. Daarom richtte het drietal The Bruges Gin Club op. De club bestaat voorlopig uit niet meer dan vijftien leden en groepeert gin-geïnteresseerden uit de Brugse omgeving die hun passie met elkaar willen delen. “We komen regelmatig samen op donderdagavond”, aldus Baeke.

Wie zich bij The Bruges Gin Club aansluit, komt er niet bij om zo snel mogelijk dronken te worden. Ruiken en proeven, en de verschillen opmerken, daar draait het om. “Door met vijftien personen samen te komen en onze ervaringen te delen, leren we heel wat van elkaar en van de centrale spreker”, zegt van Outryve. “Zo nodigen we binnenkort een neuropsychiater uit die zal vertellen wat het effect van de inname van gin is op je centraal zenuwstelsel.”

(SVV)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 25 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier