Gianni Sennesael neemt deel aan Topmannequin

Redactie KW

De werken om het gebouw op de hoek van de Moeresteenweg en de Woestijnstraat in Adinkerke om te vormen tot een oorlogsmuseum, hebben blijkbaar nogal wat voeten in de aarde. Dat was te horen op de gemeenteraad van maandag 25 oktober.

Het leven van de 20-jarige Gianni Sennesael uit de Rottach Egernstraat wordt beheerst door twee passies : voetbal en mode. ‘s Zondags verdedigt hij de kleuren van eersteprovincialer FC Langemark, vurig aangemoedigd door zijn vader, die ooit nog in het doel stond van KV Kortrijk. Maar het was zijn moeder die zijn leven een drastische wending gaf toen ze hem aanmoedigde om deel te nemen aan Topmannequin 2011.

Topmannequin 2011 is echter geen schoonheidswedstrijd, benadrukt hij. „Er kan maar één de winnaar zijn, in dat opzicht is het inderdaad een wedstrijd. Het verschil is dat alle kandidaten in principe kans maken om door te breken in het modellenwereldje. De jury bestaat uit dertig ervaren professionals. Viviane heeft zelf jarenlang als mannequin gewerkt en runt nu haar eigen modellenbureau. Zij geeft ons heel wat nuttige tips en goede raad. Zo kregen we defileerlessen om te leren hoe je natuurlijk over een catwalk moet lopen, welke mimiek je moet gebruiken en zo. We zijn met zes mannelijke deelnemers en we vormen een hechte groep. Van concurrentie of jaloezie is geen sprake, integendeel : we beoordelen elkaars prestaties zo eerlijk mogelijk, zodat we allemaal kunnen leren uit onze fouten. Achter de schermen lachen we heel wat af. Dan is het niet altijd makkelijk om een ernstig gezicht op te zetten wanneer je op moet.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 29 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier