Ghelamco wil grote speler worden in Belgische bouwsector

Redactie KW

De Ieperse bouw- en investeringsgroep Ghelamco wil de komende jaren in ons land zo’n 250.000 m2 bouwen, en een grote speler worden op de Belgische markt. Ghelamco is al tien jaar marktleider op de kantorenmarkt in Polen en zet daar de grootste projecten neer. Het familiebedrijf bouwt bij ons het nieuwe Arteveldevoetbalstadion in Gent en een golfterrein met een prestigieus hotel in Knokke-Heist.

Het nieuwe voetbalstadion moet één van de blikvangers worden in Gent. Plaats voor 20.000 supporters, maar ook ruimte voor winkels, kantoren en een hotel. Een bijzonder project in eigen land voor Ghelamco, dat nu al een reus is op de Poolse kantorenmarkt.

Daar bouwt Ghelamco een derde van de nieuwe kantoren. Ghelamco concentreert zich nu op de Belgische markt en wil 250.000 vierkante meter bouwen, de komende vier jaar.

“We gaan het bewijzen. We gaan vlug dat stadion bouwen,” klinkt het bij het bedrijf. “We zijn in Leuven bezig, 90.000 m2 en dat loopt vollen bak. Dan hebben we nog Knokke, Kortrijk. We hebben nog trwee grote projecten in Gent. Denk niet dat het ene probleem zal zijn om die meters te halen. Het moeten vooral mooie en goede projecten zijn, en creatief. Als het een meerwaarde kan zijn voor de regio dan verkoopt het goed. Alles hangt aan elkaar.”

(ad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier