Gezocht : Honderd opmerkelijke Poperingenaren

Redactie KW

De Poperingse Fotoclub is op zoek naar honderd Poperingenaren die de hoppestad kleur geven. Met het fotografieproject ‘100 Keikoppen in beeld’ wil de club honderd opmerkelijke figuren in beeld brengen. De krachtige zwart/witfoto’s worden later verwerkt tot een tentoonstelling en eventueel een boek.

De Poperingse Fotoclub bestaat sinds september 2010 en verenigt tientallen enthousiastelingen die hun kennis en ervaring rond digitale fotografie met elkaar delen. „De club telt nu een dertigtal actieve leden. Wij komen elke derde maandag van de maand samen in The Old Fiddler” vertelt Devid Camerlynck, initiatiefnemer van de Poperingse Fotoclub.

100 Keikoppen

„Naast de maandelijkse activiteiten, zochten we eveneens naar een langlopend project waar we met verschillende leden het hele jaar door aan konden werken. We gingen op zoek naar een uitdagende opdracht in Poperinge waar elke inwoner iets aan heeft. Daarom richtten we een werkgroep op en bedachten het project ‘100 Keikoppen in beeld.” Het fotoproject brengt honderd mensen uit Poperinge in beeld die de stad kleur geven.

Gezocht

„Het zijn inwoners van Groot-Poperinge die iets betekenen op sportief, cultureel, politiek of beroepsmatig vlak, mensen die zich onderscheiden door hun inzet en volksfiguren. Niet alleen de persoon maar ook zijn leefomgeving is heel belangrijk. De combinatie moet een krachtig beeld opleveren zodat de persoon in zijn natuurlijke habitat onmiddellijk herkenbaar is. Bijvoorbeeld de hoppeboer op zijn veld, de sportvrouw in de sporthal, de kok in zijn keuken of een volksfiguur kuierend door de straten van Poperinge. Het worden krachtige zwart/wit beelden waarmee we vervolgens een tentoonstelling zullen openen of eventueel zelfs een boek willen publiceren.”

(EB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

>> Suggesties en nominaties zijn welkom op fotoclubpoperinge[at]gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier