Gezinsdrama vermeden in Oostende

Redactie KW

Een 52-jarige moeder en haar 27-jarige zwaar mentaal gehandicapte dochter zijn dinsdagnamiddag gered van de dood. De twee woonden samen in een flat langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende.

De vrouw heeft er volgens het parket in Brugge de polsen van haar dochter overgesneden en daarna die van haarzelf. Toen de hulpdiensten hen vonden, hadden beiden veel bloed verloren. Ze zijn momenteel herstellende.

De feiten kwamen aan het licht omdat de dochter dinsdag niet kwam opdagen in het MPI waar ze regelmatig verblijft. De instelling sloeg alarm. Toen ook de moeder niet kon worden bereikt, sloeg de vader die in Zomergem woont alarm. De politie trof de beide slachtoffers aan in een tweedeverblijf op de vijfde verdieping van het flatgebouw waar ze wonen. Zelf wonen ze wat lager.

De moeder kon nog niet worden ondervraagd. Het parket kan haar vervolgen voor moordpoging. Het parket stelt zijn beslissing momenteel uit. Aan de basis van de feiten ligt mogelijk de zware last van de zorg voor de mentaal gehandicapte dochter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier