Gezin uit Oostrozebeke op het nippertje ontsnapt aan CO-vergiftiging

Redactie KW

Bij een gezin in de Kalbergstraat werd deze week op het nippertje een drama verkomen. Het jonge gezin van Brecht Dujardin, Ilse Vervaeck en hun kinderen Pauline (6), Cyriel (3) en Colette (1) ontsnapte ternauwernood aan een CO-vergiftiging. Omwille van het barre weer zorgde een slecht werkende kachel voor CO-ontwikkeling in hun woning.

In het holst van de nacht begon de nachtmerrie voor het jonge gezin. „Om drie uur ‘s nachts hoorde ik onze één jaar oude dochter Colette huilen”, vervolgt Ilse. „Vreemd, want dat was nog nooit gebeurd. Onze dochter was wel wat verkouden en ik dacht dat daar de oorzaak van haar huilbui lag. Ik legde ze weer in haar bedje, maar na een kwartiertje huilde ze opnieuw. Toen ik uit bed stapte, voelde ik me plots duizelig en had ik hevige hoofdpijn. Ik dacht niet aan de kachel, maar aan het glaasje cava dat ik in de vooravond gedronken had.”

Ilse : „Ik vond mijn man buiten, bewusteloos in de gietende regen”

Ondertussen was ook Brecht wakker en ook hij kreeg last van CO-gassen. „ Ik ben er nog in geslaagd om het raam van de living open te zetten, maar daarna werd alles zwart voor mijn ogen. Even later vond mijn vrouw me bewusteloos, buiten in de gietende regen.” Toen ze een enorme bonk hoorde, riep ze haar man, maar kreeg geen antwoord. „Ik repte me naar beneden en vond hem buiten in de regen. Plots kwam Brecht al bevend wakker en hij realiseerde zich onmiddellijk wat er aan de hand was. De kinderen werden snel uit bed gehaald en naar de grootouders gebracht. Brecht en Ilse werden naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt gebracht.

„In het ziekenhuis werd de graad van intoxicatie gemeten en prompt kregen we zuurstofmaskers op. We kregen te horen dat we maar aan het nippertje aan de dood waren ontsnapt.”

(JC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier