Gezin Terwe maakt het mooie weer in Venezuela

Redactie KW

Christophe Terwe (39), echtgenote Marisol Macias (33) en hun kinderen Sarai (12) en Angelo (8) sloegen eind augustus 2007 hun deuren in de Sint-Jansstraat 14 in Diksmuide definitief achter zich dicht om uit te wijken naar het Venezolaanse eiland Isla Margarita, waar ze, weg van alle stress, een nieuw leven wilden opbouwen op dit altijd zonnige Zuid-Amerikaans eiland.

„Is me dat hier verschrikkelijk koud”, verwelkomen de Terwes ons in de Bortierlaan. „We verlangen alle vier naar 14 januari wanneer we weer naar ons warm en zonnig eiland kunnen vertrekken. We stellen het uitermate goed in Isla Margarita, waar we bij aankomst na een weekje hotel eerst een paar maanden iets gehuurd hebben, en daarna een woning gekocht en naar onze wens ingericht. De kinderen hebben al een pak nieuwe maatjes, iedereen spreekt vloeiend Spaans. Heimwee hebben we niet.”
Altijd mooi weer
„We wonen nu op tien minuutjes van de zee vandaan, in een doodlopende straat waar een tiental huizen staan, met zicht op de bergen, en palmbomen en een zwembad in de tuin. We hebben ook een herdershond. Een huis kopen is ginder zowat de helft goedkoper als hier, en in een week is alles geklonken. Met de buren hebben we een prima verhouding, en iedereen leeft ook veel meer buiten, want in de winterperiode is het steeds een 26-tal graden, en de rest van het jaar gemiddeld 32 graden. Verwarmen is er niet in de huizen, wel airco.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust ) van 16 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier