Gezin met 4 kinderen uit Menen na 31 augustus op straat

Redactie KW

Malica Soetens vraagt zich wanhopig af waar ze na 31 augustus met haar vier kinderen terecht kan. “Eind augustus moeten we dit huurhuis verlaten”, zegt ze. “Ondertussen zijn we al maanden op zoek naar een ander huurhuis, maar op de privémarkt zijn er amper huurhuizen en bij de sociale bouwmaatschappij kom je op een wachtlijst te staan.”

Malica Soetens en Bruno Ravau wonen samen met de kinderen Nick (17), Tom (15), Branco (10) en Britt (7) in de Bruggestraat in Menen. Elf jaar geleden namen ze hun intrek in het huurhuis met vier slaapkamers. Het was schrikken toen ze plots een brief van hun huisbazin ontvingen dat de huur opgezegd werd, omdat haar zoon in dat huis wou komen wonen.

Nieuwe huurwoning

Ze zijn dan meteen op zoek gegaan naar een nieuwe huurwoning. “Op de privémarkt viel meteen op dat er in Menen heel weinig huizen te huur staan. De meeste zijn appartementen of woningen met twee slaapkamers. Als er dan al een woning met vier slaapkamers te huur staat, vragen ze tussen de 700 en 800 euro huur. Dat kunnen we met ons inkomen gewoon niet betalen.”

Ondertussen had Malica de officiële opzegpapieren ontvangen en was duidelijk geworden dat het gezin eind augustus de woning moest verlaten. “Ondertussen resten er ons nog zes weken en weten we nog altijd niet waar we heen kunnen.”

(CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier