Gezin met 2 kinderen uit Oostende moet woning verlaten

Redactie KW

Dave Vanopdenbosch en Ann Polfliet moeten op 15 april met hun twee kinderen hun woning verlaten, maar ze hebben nog geen nieuwe woonst gevonden.

Dave en Ann wonen met Daves dochters Lindsey en Cynthia in een ongeschikte woning in de Steenbakkersstraat. Zij wonen op de benedenverdieping, op de bovenverdieping woont nog iemand anders. “De woning werd ongeschikt verklaard”, vertelt Ann. “Er staat anderhalve meter water in de binnen- en de buitenmuur en de waterafvoer komt op het terras terecht. Als we een bad nemen, stijgt het water op het terras…”

Op zoek sinds oktober

“Sinds oktober zoeken we al een andere woning”, zegt Ann. “We schreven ons in bij de sociale huisvestingsmaatschappijen en bij het sociaal verhuurkantoor. We zochten ook huizen via immokantoren en via het internet. We contacteerden het Sociaal Huis met de vraag of we in een transitwoning terechtkunnen, maar dat kan niet. We namen nu ook contact op met de dienst wonen van de stad.”

“Op de privémarkt worden we meestal geweigerd omdat we geen loonfiches kunnen voorleggen. We zijn allebei invalide, maar een proces daarover loopt nog met het RIZIV. Voorlopig krijgt Dave een tijdelijke werkloosheidsuitkering. Ikzelf ben huisvrouw en ontvang niets.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier