Gezin De Jonghe zoekt zijn aanrijder

Redactie KW

Johan De Jonghe en Marijke Janssens raakten op dinsdag 30 september op de E40 richting Gent betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Een wagen reed hen aan, maar pleegde daarna vluchtmisdrijf. Marijke en Johan werden tegen de vangrails gekatapulteerd en tolden naar de overkant van de autosnelweg, waar hun BWM 320 D op de pechstrook tot stilstand kwam. Het Veldegemse koppel is op zoek naar getuigen.

Ter hoogte van kilometerpaal 51,7 op grondgebied Gent-Drongen werd de BMW 320 D van Johan De Jonghe en Marijke Janssens achteraan aangereden. „Wij kregen zo’n duw dat we tegen de vangrails op de middenberm werden gekatapulteerd.”

Marijke en Johan beseffen dat ze door het oog van de naald gekropen zijn. Johan liep een lichte hersenschudding op en incasseerde een zware tik tegen de borstkas. „We zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt. Hopelijk zijn er getuigen die ons kunnen helpen.” (Danny Lingier)

Getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij Johan De Jonghe (050 36 49 12) of marijke.jbcl@gmail.com of bij de verkeerspolitie Aalter, 09 216 82 30.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 10 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier