Gezellige babbels tijdens Dag van de Buren

Redactie KW

In Roeselare namen 35 straten deel aan de DAG VAN DE BUREN. Aan de deelnemers werd gevraagd om een versierde stoel voor je deur te zetten. Dat was het signaal dat iedereen welkom was voor een gezellige babbel met de buren of toevallige voorbijgangers. Het is een initiatief van het Sociaal Huis Roeselare om mensen opnieuw met contact te laten komen.

Het is smullen en smikkelen in de Rumbeeksesteenweg. De Tsjetsjeense buren zorgden voor bijzondere hapjes. Zij doken enthousiast de keuken in toen ze hoorden van de dag van de buren. “Ik neem voor de eerste keer deel. En ik denk dat het niet de laatste keer is. Het is een leuke kennismaking met onze buren”, zegt Natascha Dagonan.

Zo’n hapje en een drankje maakt ook de tongen los. Heel wat buurtbewoners spreken voor het eerst met deze Tsjetsjeense families die al jaren in hun straat wonen.

Lekkere ijsjes

Ook in de Kortewagenstraat in Beitem kan je met deze reuzenstoel als blikvanger er niet naast kijken. Op zo’n gastvrije avond is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen uit hun huis te lokken . Dat lukt hier aardig, want de hele straat is verzameld rond de ijskar.

Vrijdag vindt de Europese Dag van de Buren plaats. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier