Gezamenlijke stookolieaankoop is succes

Redactie KW

In 14 West-Vlaamse gemeenten is al voor meer dan 400.000 liter stookolie besteld bij de gezamenlijke aankoop van de SP.a. De socialistische partij wil hiermee de soms buitensporige energiefactuur beperken. Maar de beroepsvereniging van brandstoffenhandelaars heeft heel wat vragen bij het initiatief. Het is geen garantie op de laagste prijs, zegt ze.

De winter komt eraan en dus laten heel wat mensen hun tank vullen. Dat is vaak heel duur, en daarom stelt de SP.a voor om in groep stookolie te kopen, met een korting uiteraard. Een succes, zo blijkt. In Oostkamp is al voor 85.000 liter aan stookolie besteld.

Volgens de SP.a kan de consument zo 50 tot 70 euro besparen op 2.000 liter. Maar dat is niet voor iedereen het ei van Columbus. De beroepsvereniging van brandstofhandelaars ziet praktische problemen. Bovendien is zo’n groepskorting heel relatief, zegt ze.

De actie ligt heel gevoelig in de sector. Volgens sommigen worden leden onder druk gezet om niet te leveren bij zo’n groepsaankoop.

Naast de actie met de stookolie wil de SP.a ook duurzame energie promoten. Zo start de partij ook met gezamenlijke aankoop van zonnepanelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier