Gewonden na ongeval met kusttram en vrachtwagen in Bredene

Redactie KW

In Bredene is er dinsdagvoormiddag een ongeval gebeurd met de kusttram. Het incident gebeurde op het kruispunt van de Driftweg en de Koninklijke Baan. Er vielen enkele lichtgewonden, die ter plaatse konden worden verzorgd. Het kruispunt werd intussen weer vrijgegeven.

De vrachtwagen, geladen met gasflessen, stond met de achterzijde nog op de sporen toen de tram erop inreed. Hoe het komt dat de tram niet stopte voor de vrachtwagen moet verder onderzoek uitmaken.

Chauffeur kusttram in shock

De tram reed aan lage snelheid, maar toch was de klap voldoende zwaar om enkele gasflessen van de vrachtwagen te doen vallen. De voorkant van de tram werd ingedeukt, maar de chauffeur raakte niet gewond. Hij werd wel in shock afgevoerd.

De brandweer van Oostende besliste onmiddellijk om het tramverkeer stil te leggen tot alle mogelijke ontploffingsgevaar was geweken. Daarna werd één spoor vrijgegeven en na de takeling van de tram beide sporen. Een honderdtal reiziger kon met een Lijnbus hun weg richting Oostende verderzetten.

Kruispunt weer opengesteld

Omstreeks 14 uur werd het kruispunt weer opengesteld. Pas nadat alle gasflessen weer in kooien op de vrachtwagen stonden, kon de chauffeur wegrijden. Intussen is nog altijd niet duidelijk wie de verantwoordelijkheid draagt voor het ongeval. Ook de politie kon nog geen duidelijkheid geven.

Het onderzoek moet uitwijzen of de vrachtwagen, waarvan de achterkant op de tramsporen stond, moest stoppen aan de verkeerslichten. Voorts is niet duidelijk waarom de tramchauffeur te laat zag dat er een obstakel op de sporen stond.

Gewonden na ongeval met kusttram en vrachtwagen in Bredene

Bekijk hier de reportage

(HH-LVA-Belga, foto RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht). En vanavond op FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier