Gewezen wijkagent van Roeselaarse wijk Krottegem kent zijn straf nog niet

Redactie KW

Een gewezen wijkagent van het Roeselaarse Krottegem riskeert 18 maanden cel. De man staat voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht voor schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en poging tot oplichting.

De debatten werden dinsdag niet heropend zoals aangekondigd maar de rechter neemt het vonnis in beraad. Uitspraak is voorzien op 4 februari.

Filip V. was van 2006 tot 2009 actief als wijkagent in Krottegem. Hij kwam in nauwe schoentjes te staan toen een aannemer na een discussie klacht indiende voor poging tot oplichting. De bal ging aan het rollen en verschillende zaken kwamen aan het licht. Volgens de openbare aanklager zou de 41-jarige man, die inmiddels naar Brugge verhuisde, ook misbruik gemaakt hebben van de goedgelovigheid van een hoogbejaarde dame. Zij werd door de wijkagent 24.000 euro armer gemaakt. Het ging ook fout bij de verkoop van haar woning.

Ook eigen suikertante benadeeld

Op de vorige zitting werd gevraagd de debatten te heropenen, omdat een suikertante ook werd benadeeld door de man, maar daar ging de rechter dinsdag niet op in.

De beklaagde is intussen al bijna vijf jaar geschorst. Hij betwist alle tenlasteleggingen en hoopt op de vrijspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier