Gewezen hoofdredacteur Radio 2 West-Vlaanderen, Jan De Bruyne, omgekomen in Thailand

Redactie KW

In Thailand is gewezen VRT-journalist Jan De Bruyne omgekomen. De 74-jarige De Bruyne was er op reis met zijn vrouw om hun vijftigste huwelijksverjaardag te vieren, maar een zwempartij werd hem fataal. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De Bruyne werkte vier decennia bij de radio en was een tijdlang hoofdredacteur van Radio 2 West-Vlaanderen. Nog één keer wilde Jan De Bruyne een grote reis maken. Eind december had het echtpaar zijn vijftigste huwelijksverjaardag gevierd, met een feest voor familie en vrienden en een officiële huldiging door het stadsbestuur van Blankenberge, waar De Bruyne in 1939 geboren werd en heel zijn leven bleef wonen.

Dat gouden jubileum was de ideale aanleiding om eindelijk die droomvakantie te nemen. Maar de trip naar Thailand eindigde op de slechtst mogelijke manier. Vrijdag besloot Jan De Bruyne een duik in het water te nemen. Een zwempartij die fataal afliep. “Tijdens het zwemmen moet hij iets gekregen hebben”, zegt zijn zus. Of het gaat om een hartfalen, een beroerte of een andere aandoening, blijft voorlopig onduidelijk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier