Gewezen bisschop van Brugge Roger Vangheluwe moet België verlaten

© Belga
Redactie KW

De gewezen bisschop van Brugge Roger Vangheluwe moet ons land verlaten en zich psychologisch en spiritueel laten behandelen. Dat heeft de Congregatie voor Geloofsleer beslist. Roger Vangheluwe is intussen al uit ons land vertrokken.

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar het Vaticaan heeft uiteindelijk toch ‘een straf’ uitgesproken over de gewezen Brugse bisschop die eind april vorig jaar bekende dat hij zijn minderjarige neef jarenlang seksueel had misbruikt.

De Congregatie voor Geloofsleer, die onder andere bevoegd is voor het onderzoek naar de zwaarste zedendelicten binnen de Kerk, heeft beslist dat Roger Vangheluwe ons land moet verlaten en zich spiritueel en psychologisch laten behandelen.

De apostolische nuntiatuur in Brussel – de ambassade van het Vaticaan bij wijze van spreken – bevestigt intussen dat Roger Vangheluwe al uit ons land is vertrokken en op die manier gehoor geeft aan de Congregatie voor Geloofsleer.

De nuntiatuur ontkende eerder op de dag al het bericht in Het Laatste Nieuws dat Roger Vangheluwe op de nuntiatuur had geresideerd. De gewezen bisschop verbleef op diverse plaatsen, de nuntiatuur hield contact met hem, maar de gewezen bisschop zou nooit in de gebouwen van de nunitiatuur hebben gewoond.

(Belga/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier