Geweldenaar weer in de cel na nieuw incident aan schoolpoort

Redactie KW

Een 51-jarige man uit de Mezegemstraat hield zich niet aan de opgelegde voorwaarden en na een nieuw incident aan de poort van de basisschool ‘t Hoge in Kachtem, werd hij weer opgepakt. Naar verluidt had hij een opengeklapt jachtgeweer op zijn schoot liggen. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

De man zat al drie weken in de cel nadat hij op maandagmorgen 4 mei thuis door het lint ging. Na een hoopoplopende ruzie met zijn 36-jarige vriendin Mieke Samyn probeerde hij haar te verdrinken. Het slachtoffer vluchtte naar de overburen, waar ze alarm sloeg. Enige tijd later werd de man door de politie overmeesterd. De kwalificatie poging tot doodslag werd later geherkwalificeerd tot slagen en verwondingen.

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent liet de man onder voorwaarden vrij. Zo mocht hij geen contact meer hebben met zijn vriendin, moest hij zich ter beschikking houden van de politie en zich laten begeleiden door een justitie-assistent. De 51-jarige Kachtemnaar hield zich niet aan die opgelegde voorwaarden. Na het nieuwe incident in Kachtem werd hij opgepakt. De man verschijnt vrijdag opnieuw voor de raadkamer in Kortrijk. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier