Gewapende man (70) in woning overmeesterd in Torhout

© Kurt Desplenter
Redactie KW

(UPDATE VIDEO) De man van 70 met psychische problemen, die sinds de vooravond met een wapen verschanst zat in zijn woning in de Rozenstraat in Torhout, is rond kwart over tien gisteravond in zijn woonst overmeesterd en een kwartier later naar buiten geleid. Dat ging gepaard zonder noemenswaardige problemen. Naar verluidt maakte het interventieteam gebruik van een kleine explosie in de garage om de man af te leiden.

Woensdag in de vooravond liet de Politiezone Kouter de Rozenstraat nabij de wijk De Goede Herder volledig afsluiten, nadat een bewoner zich gewapend had opgesloten in zijn woning. Zijn echtgenote was op het moment van de feiten niet aanwezig.

De man was eerder op de dag vertrokken uit de psychiatrische instelling in Brugge, waar hij al enige tijd verbleef. Thuisgekomen verschanste hij zich om onduidelijke redenen in een kamer met een wapen. Al snel werd de politie opgetrommeld, die kwam massaal ter plaatse en zette de hele buurt af. Later werd die perimeter nog een stuk ruimer gemaakt, nadat het speciaal interventieteam ter plaatse gekomen was. Een onderhandelaar ging de woning binnen in de hoop de verwarde bejaarde man op andere gedachten te brengen.

Daar gingen enkele uren over. Intussen mocht niemand in de buurt zich amper nog verroeren en zette het speciaal interventieteam de grote middelen in. Iets na 22 uur dan drongen ze de woning binnen, nadat ze een klein explosief in de garage hadden gegooid, vermoedelijk om de man af te leiden en hem zo makkelijker te kunnen overmeesteren. De ambulance bracht hem, onder begeleiding van de politie, nadien weg.

(FJA)

Gewapende man (70) in woning overmeesterd in Torhout

Bekijk hier de reportage

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, en vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier