Gevonden hoofd in Heulebeek is van Caroline Vyncke

Redactie KW

(UPDATE 2) In Moorsele bij Wevelgem zijn menselijke resten gevonden, vermoedelijk allemaal van Caroline Vyncke. De vrouw van 42 verdween op 8 februari na een wandeling met haar hond. Zaterdag nog is in de Heulebeek een afgezaagd dijbeen gevonden. Nu is ook haar hoofd teruggevonden in een zak, samen met andere menselijke resten. Dat bevestigt het parket van Kortrijk. Ook die resten zijn dus wellicht van Caroline Vyncke.

De menselijke resten lagen in de buurt van de basisschool, vijfhonderd meter van de plaats waar zaterdag het dijbeen is gevonden. De speurders vonden een zak van ruim dertig kilogram, met daarin de menselijke resten, dat bevestigt het parket van Kortrijk. De wetsdokter, de onderzoeksrechter en het parket kwamen ter plaatse. De speurders dammen de Heulebeek ondertussen verder af, en pompen de beek leeg. Dat wijst erop dat er nog meer menselijke resten in de beek kunnen liggen.

De verdwijning van Caroline Vyncke werd als onrustwekkend beschouwd. Speurders braken zelfs het plein in het centrum van Moorsele open, op zoek naar het lichaam van de vrouw. Na enkele dagen werd haar vriend opgepakt, op verdenking van moord. De tien jaar jongere man bekende, maar hij trok zijn verklaring later weer in. Hij beweerde dat hij onder druk was gezet.

Speurders bleven ondertussen zoeken naar de vrouw, ondermeer met een helikopter met warmtecamera’s. Dat leverde weinig op, tot na de vondst van het dijbeen zaterdag weer met man en macht werd gezocht naar de vrouw. Het dijbeen is wellicht dus ook van Caroline Vyncke.

(JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier