“Gevangenis hypothekeert de toekomst van Plassendale 1 in Oostende”

Redactie KW

Tijdens zijn jaarlijkse bedrijfseconomische doorlichting van Oostende op basis van de Trends Top 5000 laat Oostendenaar en professor emeritus Georges Allaert zich allerminst positief uit over de inplanting van de voorziene nieuwe gevangenis die er tegen 2018 moet komen in Plassendale 1.

“Ik heb niets tegen de komst van die gevangenis en de extra werkgelegenheid, integendeel”, aldus Georges Allaert. “Maar het getuigt van weinig visie om die gevangenis in Plassendale 1 neer te poten. Dat is een kaakslag inzake ruimtelijke ordening. Dat is het hypothekeren van de zeldzame maritiem-industriële industriegrond die we nog hebben in de achterhaven en die voorbestemd is voor maritiem gerelateerde activiteiten.”

Door de komst van een nieuwe gevangenis in die zone belast men de andere nog in te vullen percelen, want een gevangenis is een verzorgingsinstelling en sluit dus meteen de komst van een aantal andere milieubelastende bedrijven uit, argumenteert hij. “Ik mis eens te meer een coherente visie bij het beleid inzake haven- en stadsontwikkeling. Door een kortetermijnvisie maakt men er een rommeltje van.”

Hoe het staat met de economische kracht van de Oostendse topbedrijven inzake omzet, werkgelegenheid en toegevoegde aarde vertelt Georges Allaert vrijdag in De Zeewacht.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier