Gevangenis hoopt op twee extra verdiepingen

Redactie KW

De verbouwingswerken binnen de gevangenis hebben een jaar stilgelegen, maar zijn nu weer opgestart. De directie hoopt op een uitbreiding van 40 cellen op twee extra verdiepingen.

“Sinds 2005 zijn er onophoudelijk verbouwingswerken bezig. In het najaar van 2010 namen we het nieuwe gedeelte aan de kant van het Minneplein in gebruik. De burelen zijn intussen ook ondergebracht in de vroegere directeurswoning aan de kant van de Elverdingestraat. Nu kan het onthaal veel professioneler verlopen. Er komt nog een nieuwe bezoekzaal, alsook een zaal voor het ‘ongestoord bezoek’. De strafuitvoeringsrechtbank krijgt eveneens een nieuw lokaal, net als de sociale en medische diensten en de Vlaamse overheid. Die lokalen bevinden zich allemaal rechts van de oude ingang”, verduidelijkt directeur Chris Vidts. In het andere gedeelte komt o.a. een nieuwe keuken, een personeelsrefter en het bureel van de adjudanten. Op de eerste verdieping komen leslokalen en polyvalente ruimtes voor gedetineerden. Men hoopt dat men eind februari kan starten met de binnenwerken.

Bouwtechnische studies hebben nog uitgewezen dat er twee extra verdiepingen bovenop het bestaande gebouw kunnen komen. Dat zou betekenen dat ze 40 cellen extra zouden krijgen. “Geen overbodige luxe als je weet dat we nu officieel plaats hebben voor 65 gedetineerden en er normaal 110 gevangenen bij ons zitten. Als onze wens waarheid zou worden, kunnen we binnen enkele jaren onderdak bieden aan 150 tot 200 gedetineerden.”

(SDI, GF)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier