Gevaarlijk kruispunt in Gistel wordt heraangelegd

Redactie KW

Vanaf 19 augustus 2013 start de herinrichting van het kruispunt van de N358 Kanaalstraat met de bypassen van de N33 Oostendsebaan in Gistel.

Om het kruispunt veiliger te maken komen zowel op de bypassen van de N33 als in de N358 Kanaalstraat verkeersgeleiders. Langs de Kanaalstraat wordt er al een stuk dubbelrichtingsfietspad aangelegd aan de zuidkant van de weg. In een latere fase zal er een dubbelrichtingsfietspad worden aangelegd tot aan de Gistelbrug. Over het hele kruispunt wordt ook het wegdek vernieuwd.

Vanaf maandag 19 augustus wordt de Kanaalstraat nog niet afgesloten. Met tijdelijke verkeerslichten blijft Leffinge bereikbaar. Later wordt de gescheiden riolering aangelegd. De Kanaalstraat wordt dan volledig afgesloten vanaf de brug richting Middelkerke. Komende uit Gistel zal de doorgang op de Kanaalstraat van en naar de N33 Oostendsebaan altijd mogelijk zijn via de bypassen. De omleiding voor doorgaand verkeer is voorzien via de N33, de N367, de N369 en de N325a of voor wie sneller wil de E40 via de op- en afrittencomplexen Gistel en Middelkerke.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier