Geteisterde klassen van Zonnebloemschool in Izegem pas eind deze week weer bruikbaar

Redactie KW

UPDATE Maandagmorgen stelden de leraars van De Zonnebloem, een school voor bijzonder onderwijs in Izegem, vast dat enkele vandalen lelijk hadden huisgehouden. De schade is enorm, burgemeester Gerda Mylle ging met de directie op zoek naar lokalen waar de kinderen nu les kunnen krijgen. Voorlopig kan dat in de andere afdeling van de school en ook in De Leest worden kinderen opgevangen.

De Zonnebloem heeft afdeling in de Schoolstraat en de Slabbaardstraat-Noord. Het was in de laatste vestiging dat de vandalen lelijk huishielden. Er werden brandblusapparaten leeggespoten, schoolmeubelen werden buiten gegooid… De schade is echt enorm. In die mate ook dat het niet meer mogelijk is om daar les te geven en te volgen.

Vijf klasjes werden ongemoeid gelaten, net als de computerklas, het secretariaat en de directeurskamer, waartoe de vandalen zich geen toegang konden verschaffen.

Samen met burgemeester Gerda Mylle, die maandagochtend ter plaatse kwam, ging de directie op zoek naar een noodoplossing.

Die oplossing werd gevonden in de afdeling in de Schoolstraat. Er wordt ook bekeken of klassen van het avondonderwijs op dezelfde site kunnen gebruikt worden. Ook in De Leest zullen 190 leerlingen van de school zinvol aan het werk gezet worden.

De school zal zeker nog tot en met woensdag ontoegankelijk zijn, tegen eind deze week en dus voor de vakantie hoopt de directie de getroffen lokalen weer in orde te krijgen. De school kan ook rekenen op hulp vanuit de stadsdiensten.

(IB – WVS)

Volledig verslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier