Gestolen Kortrijkse fiets duikt op in Londen

Redactie KW

Opmerkelijk verhaal uit Kortrijk: een gestolen fiets van bij vzw Mobiel is teruggevonden in… Londen. Een man uit Londen belde Mobiel vorige week op dat hij daar een knalgele studentenfiets had zien staan met het telefoonnummer van de Kortrijkse organisatie. Mobiel is wel vaker het slachtoffer van fietsdieven. Vorig academiejaar verdween een dertiental fietsen. Dat één daarvan nu in Londen opduikt is natuurlijk hoogst merkwaardig.

“We zijn zeer blij dat die persoon uit Londen ons contacteerde dat hij een fiets van ons gevonden had,” zegt Stijn Tyteca van Mobiel. “Als een gestolen fiets teruggevonden wordt, kan de huurder een groot deel van de kosten, verbonden aan de diefstal, recupereren. Het feit dat de fiets in Londen gevonden werd, betekent wel dat er nog kosten zullen moeten gemaakt worden om die fiets terug in Kortrijk te krijgen.”

“Misschien kunnen we langs deze weg een oproep doen: Wie binnenkort naar Londen trekt en nog plaats heeft om een fiets terug mee te nemen naar België, die mag ons steeds contacteren.”

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier