Gesloten crèches gaan weer open, 3 op 4 kinderen vond al opvang

Redactie KW

Zowat de helft van de kinderen uit kinderdagverblijf De Kwaak’ertjes kunnen toch opgevangen blijven in hun vertrouwde crèche in de basisschool van Gullegem. Een bestaande crèche uit de buurt, de Mammies, die al langer wou uitbreiden, verhuisde vandaag al naar de basisschool. Vandaag werden er al 11 kinderen opgevangen.

Ook in de gebouwen van de gesloten crèche in Wevelgem, ‘t Klokhuis, zullen binnenkort weer kindjes opgevangen worden. Kinderopvang Pinkeltje verhuist naar daar, maar creëert wel geen extra opvangplaatsen. Toch zou er geen probleem mogen zijn voor de 25 kinderen die er tot donderdag ingeschreven stonden. Er zijn in Wevelgem momenteel meer dan 70 vacante plaatsen in kinderdagverblijven en bij onthaalouders. Er is dus plaats genoeg, zegt de stad. Heel wat kinderen hebben trouwens al een nieuwe plaats gevonden.

Meldpunt

De gemeente Wevelgem vraagt dat ouders, die toch nog geen opvangplaats hebben gevonden, zich rechtstreeks melden op het gemeentehuis. Ook onthaalouders en crèches die nog plaatsen hebben, kunnen zich daar melden. De gemeente wil zo vraag en aanbod sneller op elkaar afstemmen.

Donderdagavond kregen de ouders te horen dat de Kwaak’ertjes en ‘t Klokhuis van de ene dag op de andere dag gesloten werden. Oorzaken zouden financiële problemen en wanbeheer zijn.

(MD/BS)

Meer vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier