Geslaagde test met kleine LNG-schepen in Zeebrugge

Redactie KW

Aan de LNG-terminal van Fluxys in Zeebrugge is een geslaagde test uitgevoerd met een kleine LNG-tanker. De Coral Methane, een schip met een capaciteit van 7.500 kubieke meter, kreeg de primeur. De terminal ontving in het verleden enkel tankschepen met een capaciteit die ongeveer twintig keer groter is. Het kleine LNG-schip werd met succes geladen.

In de toekomst wil Fluxys aan een tweede nog te bouwen steiger meer van deze kleine schepen ontvangen. Het gasbedrijf ziet in de

ontwikkeling van deze activiteit een nieuwe kans om zijn huidige dienstaanbod op de terminal uit te breiden en de gebruiksflexibiliteit van de installaties te verhogen.

De overweging van Fluxys om in de toekomst meer kleine LNG-schepen te laden in Zeebrugge komt er na de marktbevraging voor een nieuwe capaciteitsuitbreiding. De markt blijkt interesse te hebben voor diensten waarvoor een tweede steiger noodzakelijk is. Met de investering zou Zeebrugge schepen kunnen ontvangen die aan boord over een eigen hervergassingsinstallatie beschikken. Het studiewerk voor de bouw van de tweede steiger worden nu verder afgerond.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier