Zomertentoonstelling in Koolkerke focust op verdwenen havenstadje

04/06/17 om 18:01 - Bijgewerkt om 18:01

Zaterdag werd in de Sint Niklaaskerk in Koolkerke de zomertentoonstelling feestelijk en officieel geopend.

Zomertentoonstelling in Koolkerke focust op verdwenen havenstadje

De zomertentoonstelling over het verdwenen havenstadje is een initiatief van het feestcomité. © MVN

Naast de uitgebreide kunsttentoonstelling van Roland p. Haeck loopt er een interessante en diepgaande expositie over de verdwenen Zwinhavenstad Monnikerede. Het is archeoloog dr. Jan Trachet die met de medewerking van de Universiteit Gent en Raakvlak in de kerk van Koolkerke het recente opzoekingswerk en landschaps-archeologsich onderzoek uit de Zwinstreek tentoonstelt.

Samen met oude kaarten geven enkele opmerkelijke vondsten zoals een 15e eeuwse zegelstempel, een 14e eeuwse kan en drinkschaaltje en een 13e eeuwse kogelpot een unieke kijk op het verdwenen stadje. Met behulp van drones, bodemsensoren en molshopen heeft men de topografie van de verdwenen haven kunnen reconstrueren.

De tentoonstelling, een iniatief van het Koolkerkse feestcomité, is nog tot eind juni vrij te bezichtinge van 14 tot 17 uur en loopt de hele zomer door, telkens op donderdag en zondag. Op zaterdag 17 juni om 19.30 uur geeft de archeoloog zelf een exclusieve uiteenzetting over het havenstadje Monnikerede.

(MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!