Westtoer lanceert nieuw netwerk ‘Herdenkingspartners Westhoek’

Foto EF
Redactie KW

Zowat 165 toeristische ondernemers en Diensten voor Toerisme uit de Westhoek kwamen vanavond in Ieper samen voor de lancering van het netwerk ‘Herdenkingspartners Westhoek’.

Alle leden van het netwerk kregen vooraf vorming over het programma van 100 jaar Groote Oorlog en het respectvol herdenkingstoerisme. Ze zijn nu officieel erkend en kunnen het unieke herdenkingslogo gebruiken in hun communicatie.

Tijdens de plechtigheid in Ieper ondertekenden ze een charter waarin het wederzijde engagement tussen Westtoer en de toeristische partners werd vastgelegd. Een engagement dat gebaseerd is op de 7 principes van het ethisch meerstemmig herdenkingstoerisme, die in september jl. door Westtoer al werd afgekondigd.

“Onze herdenkingspartners staan in voor een goed onthaal en kwalitatieve informatie”, zegt voorzitter Franky De Block van Westtoer. “Voor vakantiegangers zijn deze toeristische ondernemers immers vaak het eerste aanspreekpunt voor informatie over 100 jaar Groote Oorlog. De geschiedenis en de universeel menselijke boodschap van de vrede staan hierbij centraal.”

Dit nieuwe toeristische netwerk zal vier jaar bestaan, tot in 2018. De leden ervan zullen doorlopend worden geïnformeerd via nieuwsbrieven, infosessies en studietrips. (JRE)