Werken Bommenvrij in Nieuwpoort starten nog deze maand

Redactie KW

Binnenkort wordt gestart met de renovatiewerken aan het Nieuwpoortse Bommenvrij. Het gebouw zal de komende 4 jaar een belangrijke rol spelen tijdens de herdenking van de Eerste Wereldoorlog,

Het voormalige kruitmagazijn Bommenvrij in de Schoolstraat in Nieuwpoort zal een van de toplocaties worden tijdens de 4-jarige herdenking van WO I. Het zal in één trek kunnen worden bezocht samen met het in aanbouw zijnde bezoekerscentrum en bovendien zal wie het wil er zijn eigen beeldje kunnen maken in het kader van het project ‘CommingWorldRememberMe’. In Nieuwpoort, maar ook in Schore, in het atelier van vzw Kunst zullen 600.000 beeldjes worden gemaakt als herinnering aan de 600.000 gesneuvelden tijdens WO I. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

“De verwachtingen zijn groot”, zegt schepen Geert Vanden Broucke. “Wij verwachten heel veel mensen die naar Nieuwpoort zullen komen en een workshop zullen volgen in Bommenvrij. Wij hebben weet van zeker al 2.500 Engelse scholieren die zijn ingeschreven en uiteraard zullen er ook veel Vlaamse scholen op afkomen.”