Vrijwilligers uit Waregem boetseren 1.504 WO I-beeldjes

De cultuur- en archiefdienst zetten zich samen met vrijwilligers in voor de creatieve herdenkingsweek. (GF)
Lieven Vancoillie

Op initiatief van Femma Gaverke, KWB Gaverke en Beweging.net Waregem kwam het atelier van Coming World Remember Me naar ‘t Gaverke.

De cultuur- en archiefdienst zetten zich samen met de vrijwilligers in voor de creatieve herdenkingsweek. De samenwerking met de vrijwilligers bleek een schot in de roos. Er werden in een week tijd niet minder dan 1.504 kleibeeldjes gemaakt.

Eén kleibeeldje voor elke gesneuvelde op Belgische bodem tijdens WOI, dat was en is het opzet van het herdenkingsproject CWRM van kunstenaar Koen Vanmechelen. Het project tracht 600.000 beeldjes te verzamelen vanuit de verschillende ateliers. De beeldjes maken in 2018 deel uit van een groot land art kunstwerk in Ieper.

Waregem ging de uitdaging aan: 800 Waregemse deelnemers die peter/meter worden en elk minstens één kleibeeldje maken. Elke peter/meter betaalde 5 euro en maakte één of meerdere beeldjes. De helft van dit inschrijvingsbedrag gaat naar het goede doel voor kinderen in oorlogssituaties. Peters en meters ontvingen een gepersonaliseerd certificaat en gingen met een leuke herinnering naar huis. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier