Vlaamse Zaal van Provinciedomein Raversyde ingrijpend gerenoveerd

We zien gedeputeerden Myriam Vanlerberghe en Guido Decorte, wetenschappelijk medewerker Benoit Strubbe en conservator Mathieu de Meyer in de vernieuwde Vlaamse Zaal. Naast de interactieve flatscreens vormen onder andere een zeemijn, een telemeter, een zoeklicht en de enigmamachine de blikvangers. © ML
Redactie KW

De Vlaamse Zaal van het provinciedomein Raversyde in Oostende steekt in het nieuw en is komend weekend gratis te bezoeken door het grote publiek.

Nu zaterdag 19 maart zet het provinciedomein haar nieuw seizoen in. Iedereen kan er gratis kennis maken met een ingrijpende renovatieronde binnen een ruimer, meerjarig masterplan. Het voorbije jaar werd de Vlaamse Zaal gereorganiseerd tot een nieuwe ruime inkomhal met een permanente interactieve expositie over de Tweede Wereldoorlog aan onze kust, de Atlantikwall en de batterij Saltzwedel neu.

Op de bovenverdieping kan de bezoeker nu permanent de fotoreeks ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren bekijken, een expo over zijn fotografische tocht die hij in 2013 en 2014 maakte langs de Duitse kustverdediging van Noorwegen tot Frankrijk.

Dit jaar is het circuit van batterij Aachen uit de Eerste Wereldoorlog dicht voor het publiek, vanwege een ingrijpende renovatie die normaal in 2017 zou moeten klaar zijn. De totale renovatie kost zo’n 200.000 euro.

Ook het middeleeuws vissersdorp ‘Anno 1465’ en de Atlantikwall zijn nu zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 10.30 tot 18 uur. Domein Raversyde vind je aan de Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier