Veel belangstelling voor reconstructie onderdeel Slag bij Waterloo

Redactie KW

De 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo was een belangrijk moment in de Europese geschiedenis.

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo vond in Brugge en Oostende een reconstructie plaats van de epische reis waar Majoor Percy de Prins Regent verwittigde van de overwinning. Hij was gezonden door de Hertog van Wellington. Dat gebeurde symbolisch met het overhandigen van drie Franse standaards aan de Prins.

De herinnering gebeurde in een historische postkoets met verklede acteurs. De reis van de gezant vertrok van het slagveld om dan te stoppen in Brussel, Brugge en Oostende. Daar ging de gezant aan boord van de fregat HMS Northumberland van de Britse Marine.

Paarden veroorzaken opschudding

In Oostende zorgde de Koninklijke Muziekkapel van de Marine voor de nodige opluistering. Daarna vond de overhandiging van het bericht door majoor Henry Percy aan burgemeester Jean Vandecasteele plaats. Een receptie aan boord van de HMS Northumberland beëindigde de feestelijkheden. De reconstructie lokte veel belangstelling in het stadscentrum. Even was er wat opschudding toen een van de paarden door zijn poten zakte als gevolg van de gladde tegels op het Wapenplein.

(MF – foto’s MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier