Totaal vernieuwde Crocodile in Kortrijk heeft nu ook een museum

05/05/17 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:57

Vrijdag heropende de bekende apotheek de Crocodile op de Grote Markt. Tegelijk krijgt de stad Kortrijk er met het 'Pharmaseum' een museum bij.

Totaal vernieuwde Crocodile in Kortrijk heeft nu ook een museum

De voorbije maanden onderging de gekende Crocodile een ware metamorfose. Hiermee maakt de familie Van Poucke een duidelijk statement: de apotheek van de toekomst is geen anonieme hoogtechnologische supermarkt, maar een huis van vertrouwen waar de gezondheid van elke klant centraal staat. "Informeren, adviseren en 'soigneren', dat zijn onze sleutelwoorden", duidt zaakvoerder Olivier Van Poucke. Veel aandacht gaat naar persoonlijk advies, zowel voor farmaceutische producten als schoonheidsproducten. Hiervoor werd in de Sanotheek heel veel ruimte voorzien. Hun 'Sanotheek' Crocodile' wordt de eerste huisapotheker van het land.

Ter gelegenheid van de vernieuwde winkel wordt ook 'Krokodil' gelanceerd: een op en top Kortrijkse Crocodile handcrème. "We hebben het ruim 120 jaar oude recept verfijnd naar hedendaagse textuur en kleur met een geur op basis van groene thee en bergamot in plaats van rozen." Verder is er ook het Pharmaseum, een permanente tentoonstelling met authentieke foto's en voorwerpen waar de bewogen geschiedenis van Crocodile en de Grote Markt van Kortrijk door elkaar verweven wordt. "Je komt er tegelijk te weten waar de naam Crocodile vandaan komt, en waarom de krokodil op het brandglasraam boven de inkom een houten stok in de bek houdt." Het mysterie van de krokodil van Crocodile: het gaat om een authentieke stok waarmee 'pillen gedraaid werden'. Crocodile, sinds 1895 gevestigd op de Kortrijkse Grote Markt, schrijft hiermee 122 jaar later alweer een beetje geschiedenis.

(PVH/WDK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!