Theaterwandelingen 't Is stille woa dat noît woajt' lokken 620 toeschouwers

16/07/17 om 23:04 - Bijgewerkt om 23:02

Meer dan 120 acteurs lieten zondagmiddag de tornado die in 1967 - exact 50 jaar geleden - door Boezinge raasde, herleven.

Theaterwandelingen 't Is stille woa dat noît woajt' lokken 620 toeschouwers

Op de koer van feestzaal De Zwaan ontvangen de 'flower-power' hippies uit de jaren 60 de bezoekers met bloemen en muziek. © RLa

De theaterwandelingen van 15 en 16 juli vertelden naast het verhaal van de tornado, precies 50 jaar geleden, ook andere feiten uit 1967: het eeuwfeest van Metje Tytgat, de inhuldiging van het kanon 'Kleine Bertha', de pensioenviering van 'garde Jules Sintobin' en de jaren 60 als hoogdagen voor de hippies.

Getuigenissen van de windhoos vormden wel de rode draad door het verhaal. Verschillende toneelverenigingen zoals Mevna Voormezele, toneel Poelkapelle, Westrozebeke en Alveringem tot in Oostende zorgden voor 2 dagen animatie. 16 groepen van ongeveer 40 toeschouwers konden na het ruim twee uur durend spektakel terecht op de koer van het OC voor een Vlaamse kermis met een varkentje aan het spit. (RLa)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!