Stad Blankenberge opent lapidarium in St-Rochuskerk

Redactie KW

Vanaf deze week kan men in de Sint-Rochuskerk in het centrum van Blankenberge een permanente expositie van merkwaardige, vaak zeldzame, funeraire grafrelicten bezoeken.

Deze funeraire verzameling wordt aangevuld met voorwerpen uit de kunstcollectie van de Sint-Rochuskerk en van privéverzamelaars.

De tentoongestelde objecten vormen samen een ‘lapidarium’. De collectie omvat onder meer bronzen en marmeren plaquettes, grafrelicten in porselein en marbriet, Christusbeelden, bidbankjes, portretbustes, gietijzeren grafkruisen en een graftrommel. Het lapidarium wordt stelselmatig aangevuld en is geenszins een statisch museum.

De tentoonstelling is een realisatie van het stadsbestuur in samenwerking met de Sint-Rochuskerk. Deken Lieven Soetaert en schepen Philip Konings zetten met deze realisatie ook een belangrijke verdere stap naar het polyvalent medegebruik van het kerkgebouw.

(DM)

>> De expositie is een must voor al diegenen die geboeid zijn door het funerair erfgoed en funeraire tradities. De expo is dagelijks te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Sint-Rochuskerk, Albertstraat, 8370 Blankenberge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier