Soundtrack In Flanders Fields Museum wordt uitgebracht op cd

Redactie KW

De Engelse groep Tindersticks zal de soundtrack uitbrengen die het twee jaar geleden voor het toen vernieuwde In Flanders Fields Museum componeerde.

“Een initiatief dat we enkel kunnen toejuichen, wij waren vragende partij”, aldus Michelle Martens van de toeristische dienst. “In 2012 hebben de mensen van het museum de groep gevraagd om de muziek te componeren. Nu twee jaar later besloten ze de muziek in eigen beheer en in samenwerking met de platenfirma uit te brengen op cd, vinyl en mp3. Vanaf 20 oktober zal de cd ook verkrijgbaar zijn in de museumshop.”

Melancholie

De cd zal zes nummers bevatten die je te horen krijgt in het museum, aangevuld met nog twee andere nummers. Tindersticks vond zijn oorsprong in de buurt van het Engelse Nottingham in 1992. Kenmerkend voor hun nummers zijn de literaire en vaak mompelende voorgedragen teksten en de melancholische muzikale omlijsting. Zanger Stuart Staples bezocht eerder al de frontstreek in het gezelschap van IFFM-conservator Piet Chielens. In 1995 speelde Tindersticks een concert in de Sint-Maartenskathedraal ter gelegenheid van Leet ’86, een muziekfestival op diverse locaties in de stad.

(DT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 26 september.