Sierschotel levert 152.500 euro op tijdens veiling bij Carlo Bonte in Brugge

Redactie KW

De driedaagse veiling van Aziatische en Europese kunst in veilinghuis Carlo Bonte in Brugge heeft meer dan 2 miljoen euro opgeleverd.

In totaal werden 976 loten geveild. Voor het eerst kon men ook live via het internet bieden via twee Europese, twee Chinese en één Amerikaans platform.

Topstuk van de veiling was een bijzondere sierschotel uit China Die werd geschat op 1.500 euro, maar vertrekt voor 152.500 euro richting China.

Sierschotel levert 152.500 euro op tijdens veiling bij Carlo Bonte in Brugge

Het portret van J.Odevaere (zie foto) gaat naar Engeland voor 12.500 euro. ‘Le Christ crucifié’ van James Ensor werd ingehouden. De ingestelde prijs van 80.000 euro werd niet gehaald en de veilingmeester trok het bod terug.

“Chinezen blijven de weg vinden naar ons Brugse veilinghuis en ze zijn nog steeds bereid veel te betalen mits ze kwaliteit in huis kunnen halen”, vertelt Carlo Bonte. “Het aandeel van Westerse kunst mag toenemen. Door de succesvolle veilingen van Oosterse kunst hebben we naam gemaakt. Daardoor zit ons aanbod Westerse kunst ook op niveau.”

Het is al de tweede keer dat Carlo Bonte een driedaagse veiling houdt wegens het grote aanbod. In maart 2016 is er opnieuw een grote veiling gepland. Het veilinghuis doet een oproep om uw waardevolle stukken Oosterse en Westerse kunst binnen te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier