Roei- en fakkeltocht Waterfront 14 gaat van start in Nieuwpoort

© EDK
Redactie KW

Onder de noemer Waterfront 14 organiseren de Sea Scouts en Sea Guides op zaterdag 12 en zondag 13 april een tweedaagse roei- en fakkeltocht Nieuwpoort-Veurne-Fintele en via de IJzer naar Nieuwpoort terug.

Dit groots opgezette evenement mag rekenen op de medewerking van de zes gemeentebesturen langsheen het parcours, maar ook van diverse jeugdverenigingen van de streek. Deze tocht, die kadert binnen de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, is dan ook eerst en vooral op de jeugd gericht.

Ook de eindplechtigheid van zondag 13 april om 16 uur aan het IJzergedenkteken belooft alvast een druk bijgewoonde afsluiter te zijn. Heel wat ‘schoon volk’ wordt verwacht en verscheidene gemeentes en instanties leggen er bloemenkransen neer.

Ook in de Koksijde deelgemeente Wulpen werd halt gehouden. Aan het monument van de 4de Legerafdeling werden de Sea Scouts en Guides opgewacht door het voltallig college van burgemeester en schepenen van Koksijde, het feestcomité van Wulpen, de brandweerfanfare “Vrienden van de Brandweer” uit Oostduinkerke en heel wat sympathisanten waaronder bijzonder veel jeugd. Aan het monument van de 4de leverafdeling werden drie fakkels ontstoken. Daarna werd er verder gevaren en gestapt richting Veurne.

(DCR/EDK – foto’s IV/EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust