REPORTAGE: KW.be trekt in het spoor van Lize Feryn door de Vlaamse Velden

14/02/14 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bron: Kw

KW.be trok donderdag al eens de velden in met hoofdrolspeelster Lize Feryn (Marie) en regisseur Jan Matthys. Op zaterdag 15 maart is iedereen welkom op de grote In Vlaamse Veldendag in Veurne. De cast van de TV-serie zal er ook zijn.

Voor we ons in het oorlogsgebied begeven, wordt eerst lekker getafeld, in het Notarishuys in Diksmuide. Voor we het goed en wel beseffen zitten we oog in oog met Lize. Ze hééft inderdaad ogen om in te verdrinken, in het echt nog meer dan op televisie. Ogen die trouwens nóg groter worden wanneer ze de affiches, brochures, fietstochtkaarten... van Westtoer te zien krijgt waarop ze telkens prominent is afgebeeld. "Ook na afloop van de reeks zal ik dus nog lange tijd als Marie door het leven blijven gaan", glimlacht ze. "Erg vind ik dat niet, helemaal niet. Ik hou wel van Marie. Misschien denk je op het eerste gezicht wel 'Wat een kalf !', maar als je haar dagboek leest, zal je haar nog beter aanvoelen en begrijpen. Ook al was dit mijn eerste grote acteerprestatie, nu al is duidelijk dat dit een van dé rollen van mijn leven zal worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!