REPORTAGE De Groote Oorlog onder water

18/05/14 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

Bron: Kw

In 'Oorlog onder water' brengt maritiem archeoloog Tomas Termote het verhaal van de Duitse U-boten en hun bemanning. Meteen focust de auteur op het vaak onderschatte belang van de kusthavens bij de oorlogvoering onder water op onze Noordzee tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Jarenlang dook maritiem archeoloog Tomas Termote (39) niet alleen onder in de vele archieven en boeken over de Eerste Wereldoorlog op zee, maar ook naar de U-bootwrakken voor onze kust. "Zo heb ik kunnen achterhalen dat van de negen voor onze kust vergane U-boten de opgegeven locatie niet altijd klopt en heb ik ook kunnen uitzoeken wat de oorzaak van vergaan is: torpedering, op mijn gelopen, een dieptebom...", aldus Tomas die licentiaat archeologie werd aan de KU Leuven en nadien aan de University of Bristol een Master of Arts in Maritime Archaeology and History haalde. De duikmicrobe erfde hij van zijn vader Dirk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!