Renners Omega Pharma-Quick.Step starten in Ieper met klaproos op de mouwen

Redactie KW

De renners van Omega Pharma-Quick.Step verschijnen morgen woensdag in Ieper aan de start van de vijfde etappe van de 101e Ronde van Frankrijk met klaprozen op de mouwen.


OPQS doet dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, die 100 jaar geleden uitbrak. Aan de zijkanten van de shirts zal ook #wedonotforget vermeld staan. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie dinsdag bekend.

“Team telt renners uit 13 landen”

“Deze tragische gebeurtenis speelt nog altijd een belangrijke rol in het dagdagelijkse leven van veel mensen in West-Vlaanderen”, aldus OPQS-manager Patrick Lefevere.

Renners Omega Pharma-Quick.Step starten in Ieper met klaproos op de mouwen

Patrick Lefevere: “We hopen dat dit kleine gebaar kan bijdragen aan het herdenken van een van de ergste menselijke tragedies.” (Foto a-Belga)
© BELGA

“De hoofdzetel van ons team is gelegen in Wevelgem, in het hart van Vlaanderen. Daarom hebben we beslist om de soldaten die omgekomen zijn in de strijd, ongeacht welke nationaliteit, eer te betuigen. Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog zitten er renners uit 13 verschillende landen in ons team. Sport is altijd een middel geweest om eenheid en niet verdeeldheid te bewerkstelligen. We hopen dat dit kleine gebaar kan bijdragen aan het herdenken van een van de ergste menselijke tragedies.”

De vijfde etappe vertrekt in Ieper, telt negen kasseistroken en komt na 155,5 kilometer aan in Arenberg/Porte de Hainaut.

(Belga)