Recordopkomst op eerste dag van Vierdaagse van de IJzer

Redactie KW

De 42ste editie van de Vierdaagse van de IJzer is vandaag woensdag 20 augustus op gang geschoten op het Kerkplein bij de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke.


Die eer viel te beurt aan Mieke Garnaal Amber Vanbillemont, onder het toeziend oog van haar eredames Jena en Sofia, finaliste Miss Belgian Coast Julie Van Van Acker en de personages ‘Geeraert’ en ‘Cogge’.

Recordopkomst op eerste dag van Vierdaagse van de IJzer


Tijdens de 42ste editie van de Vierdaagse van de IJzer zal in ieder geval een recordopkomst opgetekend worden. De teller stond bij de start al op 6200 en dat zijn er 1000 meer dan de vorige editie. De organisatoren hopen alvast de kaap van 10.000 wandelaars te bereiken over de vier dagen.

Dag 1 startte traditiegetrouw op het Kerkplein, de aankomst ligt op het binnenplein van het Visserijmuseum. De eerste wandeldag staat volledig in het teken van de herdenking van 100 jaar Grooten Oorlog. Langs het parcours vinden drie plechtigheden aan oorlogsmonumenten plaats: om 9 uur aan het “Monument 4de Legerafdeling” in Wulpen, om 11 uur aan het IJzergedenkteken en om 18.15 uur aan het “Monument der gesneuvelden” in Nieuwpoort. In het kwartierkamp van Lombardsijde is een tentoonstelling rond WOI opgezet. (EDK)