Rallypiloten leggen bloemenkrans neer tijdens ceremonie van Last Post

Redactie KW

In Ieper is er de komende dagen de Kenotek Ypres Rally. Bij de Last Post kwamen woensdagavond vooraanstaande rallypiloten uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en ons eigen land een bloemenkrans neerleggen.

Belgisch kampioen Freddy Loix, de Franse rallylegende Francois Delecour, de Duitser Marijan Griebel en de Brit Chris Ingram hebben woensdagavond de Last Post Ceremony onder de Menenpoort in Ieper bijgewoond. Het viertal verblijft momenteel in de Kattenstad om er vanaf vrijdag de 51e Ypres Rally te betwisten.

De dagelijkse herdenkingsceremonie ter ere van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog kreeg met het kwartet mooi volk onder de Menenpoort. Samen legden ze na de Last Post een krans neer.

“Het is toch heel emotioneel en ik ben vereerd dat ze me gevraagd hebben”, aldus de Brit Chris Ingram, recent nog de beste bij de Junioren in de ERC-manche op de Azoren. “Veel Britse schoolkinderen krijgen de kans dit mee te maken. Ik was daar helaas niet bij, dus ik ben blij dit te kunnen beleven”, besloot hij.

(Belga – Foto EF)