Publieke bunkersite geopend in Moerbrugge

21/05/17 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:37

Zondagmiddag werd langs het kanaal Gent-Brugge aan het nieuwe onthaalpunt landschapspark Bulskampveld de aangepaste bunkersite voor het publiek geopend. Je kunt als bezoeker de bunker zowel zowel bovenop als binnenin verkennen.

Publieke bunkersite geopend in Moerbrugge

De bunker uit de Tweede Wereldoorlog geeft je een uniek panoramisch zicht over de vallei van de Zuidleie langs de vaart. Binnenin werd de bunker vrijgemaakt zodat vleermuizen er zich kunnen gedijen. Langs de vaart tussen Moerbrugge en Beernem liggen verschillende bunkers uit WOII.. Eén bunkersite werd nu helemaal ingericht voor recreanten.

Het gaat om een project van het Regionaal Landschap Houtland en v.z.w. Natuurpunt Oostkamp, financieel gesteund door de Vlaamse Landmaatschappij, Het Agentschap Natuur en Bos en de Provincie West-Vlaanderen. Aan de bunker werd ook het kunstwerk (een vleermuis in Ijzer) van Rik Beuselinck officieel ingehuldigd.

(MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!