Parking herdenkingsevenement Kraterfront volzet, wandeling wenkt voor andere bezoekers

02/06/17 om 20:31 - Bijgewerkt om 20:29

Alle parkeerplaatsen voor het herdenkingsevenement Kraterfront op 10 juni in Heuvelland zijn toegewezen. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen, die het evenement organiseert.

Parking herdenkingsevenement Kraterfront volzet, wandeling wenkt voor andere bezoekers

De boekingen geven aan dat het project van de provincie aanslaat en dat het evenement wellicht kan rekenen op een vol huis.

Gonewest, het culturele herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen, opent op zaterdag 10 juni de editie 2017 met het Kraterfront, de herdenking van de 'Mijnenslag' 100 jaar geleden. Sinds 1 februari kon het grote publiek reeds een parkeerplaats reserveren. Alle voorbehouden parkeerfaciliteiten zijn inmiddels volzet. Er waren ruim 2.200 plaatsen voorzien.

Wie geen parkeerreservatie heeft, zal op de reguliere weg moeten parkeren op zo'n 30 minuten wandelafstand van de evenementensite in Kemmel. Die site is gelimiteerd tot maximum 8.000 personen en de interesse voor de parkingfaciliteiten laat uitschijnen dat dat aantal kan gehaald worden. Wellicht zullen er ook heel wat kijklustigen het spektakel aanschouwen vanop afstand omdat er gewerkt wordt met enorme lichtbakens en lasers.

Die zaterdag spelen omstreeks 22 uur 's avonds elf kraters, over een afstand van vier kilometer, de hoofdrol tijdens het Kraterfront. Ze lopen van de Hollandsche Schuur tot de Kruisstraat en zijn geselecteerd op basis van hun nabijheid tot elkaar. Speciale lichteffecten, historische beelden en het gelittekend landschap brengen een ode aan het landschap van de streek. Het Kraterfront is de opvolger van Lichtfront en Woordfront.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!