Overlijden Koning Albert I herdacht in Koksijde

Redactie KW

Op 17 februari was het 83 jaar geleden dat Koning Albert I overleden is. Dat werd op passende wijze herdacht in Koksijde.

Koning Albert I zal altijd verbonden blijven en herinnerd worden als de opperbevelhebber van het Belgisch Leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als Koning-Ridder nam hij de moeilijke beslissing om met zijn leger niet terug te trekken naar Frankrijk maar wel naar de streek van Nieuwpoort, Veurne, Diksmuide achter de IJzer. Vandaar ook de verbondenheid van de Westhoek met de figuur van Koning Albert I.

Albert I stierf na een val van de rotsen in Marche-les-Dames op 17 februari 1934 en dat werd dan ook gisteren herdacht door het gemeentebestuur van Koksijde, in aanwezigheid van een vertegenwoordiging van de Basis Koksijde, het Provinciecommando en de vaderlandslievende verenigingen.

Bloemen werden neergelegd door schepen Albert Serpieter namens de gemeente Koksijde, Ereschepen Laurent Deconinck namens de oud-strijdersvereniging van de afdeling Koksijde, Linda Vanneste voor de afdeling Oostduinkerke en Werner Tyteca voor de verbroedering van het Geheime Leger. (EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier