Oorlogstentoonstelling in Avelgem verlengd wegens succes

Redactie KW

De tentoonstelling ‘Onze jongens ’14-’18’ kan nog tot en met vrijdag 19 december bezocht worden in het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem.


Op de zolder van de gebouwen van het Sint-Jan Berchmanscollege werd een verloren gewaande herdenkingsplaat aangetroffen van de 39 gesneuvelde oud-leerlingen en oud-leerkrachten van het Sint-Jan Berchmanscollege. Dit gaf aanleiding tot het opzetten van de tentoonstelling ‘Onze jongens ’14 – ’18’. De tentoonstelling werd op zaterdag 29 november plechtig geopend naar aanleiding van de jaarlijkse boekenbeurs, in het bijzijn van het gemeentebestuur. Ze kende het voorbije weekend een dusdanig groot succes dat werd beslist om de periode te verlengen tot en met vrijdag 19 december.

De tentoonstelling brengt het relaas van de oorlogsjaren in het Sint-Jan Berchmanscollege en in Avelgem. Het geheel wordt aangevuld met heel wat waardevol archiefmateriaal, authentiek oorlogstuig en allerhande voorwerpen, bijeengebracht door verschillende verzamelaars. Verder zorgen allerhande kunstwerkjes rond het thema ‘Oorlog en vrede’, gemaakt door de leerlingen van de school tijdens de lessen plastische opvoeding, voor een bijzonder creatieve omkadering.

De tentoonstelling kan bezocht worden elke werkdag van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 13.30 tot 17 uur. Ook tijdens de Avelgemse kerstmarkt op zondag 14 december zal de tentoonstelling geopend zijn van 14 tot 19 uur. Plaats van afspraak is het Sint-Jan Berchmanscollege in de Kasteelstraat 12. De toegang is gratis.

(JMA – Foto JMA)