Ontdek nu online wat de Duitse bezetter deed met loslopende honden in Brugge

Redactie KW

In het kader van de herdenking van honderd jaar Eerste Wereldoorlog (1914-1918) zijn de bijna duizend gedrukte aanplakbrieven van de Duitse bezetter en van het Brugse stadsbestuur gescand en door vrijwilligers inhoudelijk beschreven.

Deze oorlogsaffiches bevatten heel wat informatie over hoe de Bruggeling dagelijks de oorlogsjaren doormaakte. Je komt er bijvoorbeeld te weten dat op 17 oktober 1914 (drie dagen na de bezetting van Brugge) de inwoners op de hoogte werden gebracht dat voortaan het uurwerk op de Halletoren één uur vervroegd werd en dat niemand zich na 10 uur ‘s avonds op de openbare weg mocht begeven.

Je vindt er eveneens terug welke goederen er allemaal werden opgeëist en wie er zijn woning moest ter beschikking stellen voor de inkwartiering van Duitse soldaten. Wil je weten wanneer Kapitein Charles Fryatt is terechtgesteld of wat de Duitse bezetter deed met loslopende honden, voer respectievelijk het zoekwoord ‘Fryatt’ of ‘honden’ in en je ziet het resultaat op je scherm.

Ontdek nu online wat de Duitse bezetter deed met loslopende honden in Brugge

Daarnaast zijn ook de meer dan 9.000 akten van de burgerlijke stand van de voormalige gemeente Koolkerke voor de periode 1796-1915 online geplaatst. Met Koolkerke erbij zijn voortaan alle geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten tot 1915 van Brugge en zijn deelgemeenten digitaal toegankelijk. Ongetwijfeld iets dat de meer dan tienduizend geregistreerde bezoekers van de Brugse Archiefbank weten te appreciëren

>> www.archiefbankbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier